Prešovský primátor Hagyari bude mať mesačný plat 72 400 Sk

12.02.2007 Prešov

Prešov 12. februára (TASR) - Mesačný plat 72 400 Sk odsúhlasili dnes primátorovi Prešova Pavlovi Hagyarimu. Rozhodnutie mestského parlamentu je so spätnou pl...
Prešov 12. februára (TASR) - Mesačný plat 72 400 Sk odsúhlasili dnes primátorovi Prešova Pavlovi Hagyarimu. Rozhodnutie mestského parlamentu je so spätnou platnosťou od 29. decembra 2006, keď sa Hagyari ujal funkcie.

Novozvolený primátor bude mať taký istý mesačný príjem zo svojej funkcie ako mal jeho predchodca Milan Benč. Hagyari sa v diskusii k prijatiu uznesenia vyjadril, že polovicu z primátorského platu dá charite. Nekonkretizoval však bližšie tento krok. Chce tým splniť jeden zo svojich predvolebných sľubov. Dodal tiež, že nie je odkázaný na plat primátora Prešova.
Podľa výpisu z obchodného registra SR je doktor práv Hagyari zapísaný v 40 obchodných spoločnostiach, kde figuruje ako spoločník alebo konateľ. Z týchto firiem je pre Hagyariho 20 aktuálnych záznamov v orgánoch firiem so sídlom prevažne v Bratislave. Tam aj Hagyari, rodený Prešovčan žil, kým tesne pred dátumom komunálnych volieb v decembri 2006 nezískal trvalé bydlisko v Prešove. Tu vlastní niekoľko domov v lukratívnej časti - v historickej zóne. Navyše pred pár týždňami zverejnil, že je jedným zo spoločníkov firmy, ktorá tesne v závere roka 2006 kúpila vyše tri roky neúspešne predávanú budovu Slovenského rozhlasu v Prešove.
 

Vyberte región